Setmanari d'informació local - 138 anys

L'acord en el Consell inclou 133 punts, entre ells eliminar quatre desdoblaments de carreteres

31509

L'acord de governabilitat per al Consell de Mallorca signat aquest divendres a Raixa per PSIB, MÉS i Podem inclou 133 punts, entre ells eliminar quatre desdoblaments de carreteres, introduir clàusules lingüístiques en la contractació pública i crear una línia d'ajudes per a ajuntaments per a eliminar símbols franquistes.

Així mateix, el pacte també preveu prohibir l'ús d'herbicides tòxics per a netejar els marges de les carreteres, elaborar un pla de canvi climàtic de Mallorca, impulsar una oficina d'assessorament a persones LGTBI i millorar la gestió dels Bombers.

Mobilitat

L'acord entre les tres esquerres inclou eliminar els desdoblaments de Manacor-Sant Llorenç, Peguera-Andratx, s'Arenal-Cala Blava i el del Polígon de Son Bugadelles.

També substituiran les rondes interurbanes «que no es justifiquin amb criteris de mobilitat sostenible», i citen les variables de Campos; Can Picafort, Artà sud; Andratx aquest; Calonge, s'Horta i sud; Llombards, Llucmajor Nord; Cas Concos, Petra, sud i nord; Sencelles; Sineu; Muro; Santa Eugènia; Manacor oest i sud; ses Salines, el tram II de Porto Crist; i Felanitx i Alcúdia nord. Es canviaran per rondes urbanes o polítiques de pacificació de centres urbans i aparcaments dissuasius.

També han acordat revisar el tram I de la via connectora i no executar el tram V «perquè estigui més integrat al paisatge i el seu entorn» i «pugui incorporar totes les modalitats de transport, inclosos vianants i ciclistes». Una altra mesura és l'elaboració d'un pla de mobilitat de Mallorca i la revisió del Pla de Carreteres. Així mateix, volen negociar el traspàs de competències en transport públic terrestre, que actualment té el Govern.

PSIB, MÉS i Podem també s'han proposat treballar perquè es reguli l'entrada de nous vehicles de lloguer a l'illa, modificar el pla territorial per a incorporar mesures d'autoprotecció davant riscos d'inundacions i incendis i desplegar el nou relament de la llei d'urbanisme.

Àrea de Memòria Històrica

El nou Consell potenciarà una àrea de memòria històrica que impulsarà una línia d'ajudes per a ajuntaments per a eliminar símbols franquistes.

En matèria de drets LGTBI, elaboraran un pla estratègic específic i impulsaran una oficina d'informació i assessorament. El document signat aquest divendres, igualment, inclou una dotzena de mesures d'igualtat i feminisme, com a ajudes per a l'emancipació de dones víctimes de violència masclista.

Un altre punt de l'acord consisteix en un pla estratègic de transició ecològica i canvi climàtic de Mallorca, amb l'objectiu que en 2028 almenys el 50 per cent de l'energia de l'Illa provingui de fonts renovables.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.