Setmanari d'informació local - 138 anys

Lluís Apesteguia es rebaixa el sou de batle de Deià un 10%

31519
Lluís Apesteguia s'ha baixat un 10% el sou de batle de Deià. | Twitter

El ple d'organització de l'Ajuntament de Deià es va celebrar aquest divendres, aprovant tots els acords per unanimitat. Així, a proposta de l'equip de govern s'ha reduït en un 10%, passant de 30.000 € anuals bruts a 27.000 € el sou del batle.

Apesteguia ha afirmat que aquesta proposta responia a la «coherència i a la denúncia del càstig que suposa la llei Montoro als municipis petits»; el batle feia referència a la impossibilitat dels ajuntaments menors de 1.000 habitants de tenir cap membre de l'equip de govern en dedicació exclusiva «malgrat la feina i el compromís ens farà fer feina totes les hores del dia i tots els dies de l'any».

Com que la dedicació màxima que permet la llei a Deià és del 75%, Apesteguia s'ha rebaixat el sou «per no amagar aquesta injustícia, i cobrar per allò que permet la llei, i no pot ser que pel 75% rebem més del que la immensa majoria de gent cobra per una jornada completa; si tots els batles del PP i del PSOE cobrassin en coherència a les hores per les quals legalment se'ns permet cobrar, segurament el Congrés ja hauria rectificat aquesta disposició que just respon a una mentalitat centralista».

El ple també ha modificat les dietes per assistència a plens, comissions i reunions dels regidors, que s'han rebaixat a l'equip de govern i s'han augmentat a l'oposició, «una feina imprescindible que cal compensar per dignificar-la, revertint la baixada amb què se'ns va castigar el 2011».

Així, el grup municipal de l'oposició la legislatura passada hauria rebut 2.520 € bruts anuals, mentre que amb la disposició aprovada avui rebrà 4.260 € bruts anuals. Els membres de l'equip de govern la passada legislatura rebien 6.000 € bruts anuals, davant els actuals 4.430 € i 5.930 € actuals (depenent de si formen part o no de la junta de govern).

També s'ha aprovat duplicar el número de plens i celebrar-los al capvespre «per facilitar l'assistència de la ciutadania»; a partir d'ara seran el darrer dijous de mes, a les 19:00 a l'estiu i a les 18:00 a l'hivern.

S'ha aprovat la creació de la comissió d'Assumptes Generals i de Comptes, i a més s'han constituït les de Revisió de la numeració i el nomenclàtor viari i la d'Estudi de titularitat de diferents camins. Apesteguia ha cedit la presidència d'aquesta darrera a Joan Puigserver, membre de l'oposició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.