Setmanari d'informació local - 138 anys

El 100% de l'energia emprada al Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca serà renovable

31533
El 100% de l'energia emprada al Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca serà renovable. | E.P.

El Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca (Tirme) ha subscrit un nou contracte amb Naturgy que garantirà l'origen renovable de tota l'energia elèctrica adquirida per al funcionament de les instal·lacions de tractament de residus de Mallorca.

Segons ha informat Tirme en un comunicat, l'objectiu és «fer un pas més en les seves estratègies de sostenibilitat» i apostar per una economia circular que «contribueixi a la protecció del medi ambient».

«L'ús d'energies verdes en el sistema de tractament de residus, amb la consegüent reducció dràstica de la petjada de carboni, constitueix un exemple pràctic d'aquesta economia circular que impulsa l'eficiència i l'ocupació responsable dels recursos naturals», han argumentat.

Segons han concretat, el consum anual estimat és de 2,9 GWh/any, que es reparteix entre la planta de valorització energètica, el Parc de Tecnologies Ambientals i les cinc estacions de transferència distribuïdes per l'illa.

Tirme és el primer productor de Balears d'energia renovable gràcies a la planta de valorització energètica de Son Reus. Aquesta energia elèctrica s'aboca a la xarxa, i els seus ingressos es destinen a reduir la tarifa pública del tractament de residus urbans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.