Setmanari d'informació local - 138 anys

Les obres del canòdrom i el bosc urbà de Palma acabaran al setembre

31583

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha explicat aquest dimarts que les modificacions del projecte del Canòdrom i Bosc Urbà de Palma allargaran les obres en el lloc fins al mes vinent de setembre, augmentant en 113.000 euros el cost del projecte guanyador de la licitació.

Així s'ha expressat Truyol en una roda de premsa oferta després de la reunió del primer consell de la Gerència d'Urbanisme de Cort en la qual ha indicat que el cost final del projecte rondarà els 966.000 euros, un 18 per cent menys que el pressupost inicial de l'Ajuntament d'1.175.000 euros.

Sobre la motivació de les modificacions, Truyol s'ha referit a la troballa i conservació d'elements patrimonials produïts durant les obres, raons de seguretat relatives a reforçar els murs de contenció en el perímetre del parc i a la incorporació de les propostes ciutadanes dutes a terme per instituts de la zona.

Reutilització de materials i reg amb aigua regenerada

En aquest sentit, Truyol ha explicat que s'han reutilitzat materials trobats durant les obres, separant les peces de marès del formigó antic, que han suposat un estalvi d'un 10 per cent. «És un exemple de bona praxi tant a nivell econòmic com a escala ambiental», ha assenyalat la regidora.

Precisament en clau ambiental, Truyol ha indicat que la modificació de les obres preveu l'ampliació de la xarxa d'aigua existent en la zona per a regar el bosc urbà amb aigua regenerada. A més, en virtut de la perspectiva de la Infància i Joventut per a convertir Palma en 'Ciutat Amiga de la Infància', el projecte del Canòdrom ha inclòs jocs alternatius a proposta de l'alumnat dels instituts IES Joan Alcover i IES Ramon Llull, que es tradueixen en la instal·lació d'una tirolina i de gronxadors adaptats.

Finalment, la titular de Model de Ciutat de Cort ha recordat que les obres del Canòdrom varen començar el juny de 2018 i pretenen restaurar la zona en l'àmbit paisatgístic, conservant elements patrimonials, així com incrementar les zones verdes de Palma, una acció que Truyol ha relacionat amb la lluita contra el canvi climàtic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.