Setmanari d'informació local - 138 anys

El cicle 'Redescobreix els Cossiers' aportarà aspectes desconeguts sobre aquesta festa a Montuïri

31859

Els Cossiers de Montuïri seran objecte de tres conferències que ha organitzat l'Ajuntament amb l'objectiu de donar a conèixer aspectes fins ara desconeguts d'aquesta dansa ritual que data del segle XVIII. Segons el regidor de Cultura, Gabriel Mayol, el cicle d'activitats culturals «vol aprofundir en aquesta mostra de patrimoni immaterial perquè pugui ser més coneguda entre la gent de Montuïri i així poder ser explicada encara millor als visitants».

La primera conferència tendrà lloc divendres 26 de juliol a càrrec de Benjamí Salom amb el títol 'L'evolució de la música dels Cossiers'. La xerrada girarà entorn les diferents versions musicals que es conserven de les danses a través d'enregistraments o partitures. L'acte comptarà amb la col·laboració del flabioler Tomàs Salom.

Divendres 2 d'agost serà el moment per la segona xerrada sobre 'Les primeres imatges dels Cossiers' de la mà de l'historiador de l'art i periodista Joan Socies. En aquesta intervenció es comentaran les fotografies més antigues dels dansaires montuïrers i es projectaran les primeres imatges cinematogràfiques dels cossiers procedents de la pel·lícula 'Mallorca' (1927) de Josep Maria Verger, que ha estat facilitada per a l'ocasió pels hereus del director i l'Arxiu del So i la Imatge de Mallorca.

Tancarà el cicle la historiadora de l'art i restauradora Catalina Mas amb la conferència 'Una mirada tècnica a la carota del Dimoni' el divendres 9 d'agost. La xerrada aportarà dades noves sobre la policromia de la màscara, els materials amb els quals es construí i la possibilitat que tengués una boca articulada que posteriorment es convertís en fixa. També es donaran a conèixer es resultats de les radiografies fetes a la carota a la Clínica Rotger de Palma.

Les conferències tendran lloc els divendres 26 de juliol, 2 d'agost i 9 d'agost a les 20.30 hores davant ca s'Escolà (Plaça Major).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.