Setmanari d'informació local - 138 anys

Redescobrint els cossiers a Montuïri

32037

Aquest passat divendres 26 de juliol s’ha inaugurat a Montuïri un cicle de conferències sobre 'Els aspectes desconeguts de la festa dels Cossiers'.

Aquesta primera exposició, a càrrec de Benjamí Salom, amb el títol 'L'evolució de la música dels Cossiers', ha girat entorn de les diferents versions musicals que es conserven de les danses a través d'enregistraments o partitures. L'acte ha comptat amb la col·laboració del flabioler Tomàs Salom.

Benjamí Salom ha explicat, de forma molt didàctica, l’evolució que han experimentat les tonades, les partitures, els ritmes i les formes d’interpretar per part dels cossiers, les danses d’aquesta manifestació popular tan arrelada en aquesta contrada de Mallorca com és Montuïri.

«Han evolucionat les músiques, han evolucionat les formes de transmetre la cultura popular i també els instruments que acompanyen aquestes danses, com ara el flabiol», ha explicat Salom.

Tomàs Salom i el seu fill Benjamí han fet una sèrie de demostracions amb el flabiol i el tamborino que han delectat el públic assistent amb el so característic d’aquests instruments en la dansa dels cossiers de Montuïri i han pogut mostrat l'evolució en les diferents tonades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.