Setmanari d'informació local - 138 anys

Quan els policies són els delinqüents

32223

Segons dades del govern espanyol del mes de juliol passat, hi ha 188 policies i militars espanyols empresonats, dels quals la gran majoria són guàrdies civils (82). Els segueixen en número els agents de la Policia espanyola (50), agents locals (29), militars (12), adscrits a Institucions Penitenciàries (11) i policies autonòmics (4), sense precisar-se en aquest darrer cas a quin cos pertanyen.

Els delictes comesos inclouen, gairebé, totes les modalitats del codi penal: robatori, pornografia infantil, estafa, exhibicionisme, frau a la Hisenda, assetjament laboral, contraban, incendi, obstrucció a la Justícia, infidelitat en custòdia de documents, conducció temerària... fins i tot «terrorisme», amb un empresonat.

També crida l'atenció i resulta prou significatiu que únicament hi hagi dos policies presos per haver practicat tortures, sobretot si es té en compte que la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura en l'Estat espanyol ha documentat 1.014 víctimes a tot l'Estat espanyol, només per actuacions policials realitzades l'any 2017.

Les dades han estat difoses pel diputat d'EH Bildu Jon Iñarritu, que les va sol·licitar al govern espanyol mitjançant pregunta en el Congrés.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.