Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana la paralització immediata de l’atracament d’embarcacions d’excursions turístiques a Portals Vells

32243

El GOB ha denunciat, aquest dilluns, que les aproximacions a la costa de barques dedicades a la realització d’excursions turístiques marítimes a la zona de Portals Vells se fan sense les mínimes mesures de seguretat, tant pels banyistes com per a les embarcacions fondejades a la zona.

«En primer lloc s’ha de denunciar que aquests punts d’atracament i aproximació a la costa per a aquestes activitats marítimes no consta que estiguin autoritzades segons el visor d’instal·lacions de temporada de la Direcció General d’Ordenació del Territori de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears» adverteix l'entitat ecologista.

«En segon lloc, posar de manifest que aquestes aproximacions a la costa se fan sense les mínimes garanties de seguretat donat que no hi ha instal·lats els preceptius canals d’abalisament d’aproximació a la costa per a les embarcacions que realitzen activitats lucratives i perilloses» continua denunciant.

«En tercer lloc s’ha de posar també de manifest que els abalisaments de les zones de bany són ridículs per les petites dimensions que tenen, estant solament a uns 60 metres de la vorera de les platges. Aquesta situació fa que hi hagi molt poc espai pels banyistes i les embarcacions fondegin molt prop de la vorera, creant-se a diari moltes moments de perillositat pels usuaris», afegeixen des del GOB.

Els ecologistes recorden que «vàrem presentar una denúncia a Costes demanant la paralització immediata de l’atracament d’embarcacions d’excursions turístiques a la costa de Portals Vells per la manca de la preceptiva autorització per aquest tipus d’activitats i que posen en perill la seguretat dels banyistes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.