Setmanari d'informació local - 138 anys

Can Alcover queda petit per encabir la solidaritat amb Jordi Cuixart

32365

Aquest passat dijous 8 d’agost s’ha presentat el llibre, que Jordi Cuixart ha escrit des de la presó, 'Ho tornarem a fer', en els jardins de Can Alcover de Palma.

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural i Josep de Luis, president de l’Obra Cultural Balear han estat els encarregats d’explicar, al nombrós públic assistent, que ha desbordat la capacitat del jardí, els trets més característics d’aquest llibre i ho han fet en forma de tàndem. L’acte ha estat presentat i conduït per la periodista d’Ara Balears Maria Llull.

'Ho tornarem a fer' és un manifest personal i col·lectiu, vital i polític, meditat després de vint mesos a la presó i cinquanta-dos sessions al Judici a la Democràcia del Tribunal Suprem. Un manifest emocionat però rigorós, directe i valent, que ens convida a perdre la por i a exercir a consciència les llibertats fonamentals amenaçades als Països Catalans i arreu del món.

Mauri i De Luis han visitat vàries vegades Jordi Cuixart a la presó, a Espanya i a Catalunya. El missatge que els dos responsables d’aquestes dues entitats culturals germanes han manifestat ha estat, sobretot, la fortalesa mental del president d’Òmnium Cultural, l’enorme il·lusió que té de transmetre a tota la gent que vol una Catalunya lliure de seguir lluitant i no defallir, a protestar i escoltar i ens convida a la mobilització permanent no violenta.

Tant Mauri com De Luis estan d’acord amb que «hem de seguir perseverant, hem de continuar lluitant, fins que un dia s’ens reconegui el dret a decidir lliurament amb reconeixement internacional».

«El proper 11 de setembre omplim els carrers, les places, protestem, manifestem-nos, no callem, seguim en la lluita» ha declarat Mauri.

«Jordi Cuixart és una home fort», han dit, «amb les idees ben clares». «Diu que és conscient on és ara, a la presó, però la presó no és dins ell. Cuixart lluita perquè els nostres fills puguin viure en un país més just i més lliure».

Quan la injustícia és la llei, la desobediència civil és un dret. Per això, Cuixart ens convida a tornar-ho a fer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.