Setmanari d'informació local - 138 anys

Alternativa denuncia que un torrent de Pollença «ha estat arrasat»

32515
Alternativa per Pollença ha denunciat aquest dissabte que el torrent de la Vall d'en March «ha estat arrasat amb maquinària pesant». | Alternativa

Alternativa per Pollença ha denunciat aquest dissabte que el torrent de la Vall d'en March «ha estat arrasat amb maquinària pesant».

Des de la formació política han reclamat l'Ajuntament que exigeixi «l'aturada immediata de la intervenció i demani responsabilitats a la resta d'administracions implicades per la destrossa feta amb maquinària pesant al torrent».

Segons ha explicat la formació aquesta intervenció «ha afectat un tram d'uns 250m però segurament no han acabat, ja que les màquines encara són allà». «Han afectat una superfície superior a la llera del torrent, arribant fins els marges de l'alzinar i la carretera, aplanant i donant pendent, fet que ha suposat moure totes les pedres pròpies de l'escorrentia i que també esmorteixen els efectes de les torrentades».

«És aquesta una intervenció desmesurada, que suposa una supressió gairebé total dels hàbitats naturals existents a la llera i els marges, i un impacte ambiental greu que afecta la flora i la fauna de la zona humida. No sabem a què respon aquesta intervenció, però si, tal com sembla, està motivada per la 'neteja' del torrent després de les torrentades d'aquest hivern, bastaria amb haver retirat les branques i arbres caiguts, i no hi ha necessitat d'arrasar el torrent i la flora i fauna que l'acompanya», han assegurat des d'Alternativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.