Setmanari d'informació local - 138 anys

La CGT considera «insuficients» les accions en defensa de les cambreres de pis

32537
CGT considera «insuficients» les accions en defensa de les cambreres de pis. | Arxiu

El sindicat CGT ha valorat «positivament» les actuacions de l'autoritat laboral sobre la situació de les cambreres de pis de les Balears encara que les ha considerat «insuficients» en apuntar que «més del 90 per cent» dels hotels de l'arxipèlag estarien exempts d'inspeccions.

En una nota, el sindicat ha explicat que les actuacions consten d'una visita al centre de treball i, posteriorment, d'un informe, i censuren que, en notícies aparegudes en premsa, no s'especifica si les 300 actuacions dutes a terme són a 300 centres de treball.

«Les actuacions consten de dues parts, primer una visita al centre de treball i després un informe. En aquest cas estaríem parlant d'inspeccions a només 150 centres de treball a les Balears. Si anessin a 300 centres de treball i tenim en compte els 2.252 hotels de l'arxipèlag, estaríem parlant només d'un 13 per cent dels hotels. Si, en canvi, es tracta d'actuació inspectora amb visita i informe, parlaríem del 6,6 per cent dels hotels illencs, per la qual cosa més del 90 per cent d'ells estarien exempts d'aquestes inspeccions», sostenen des del sindicat.

Finalment, CGT ha manifestat que aquestes informacions «pretenen desanimar» a les cambreres de pis i les treballadores de neteja del sector d'hostaleria per tal de no secundar la vaga convocada a Eivissa i Formentera els dies 24 i 25 d'agost.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.