Setmanari d'informació local - 138 anys

Vox censura ara la programació de les pel·lícules en català del 'Cinema a la Fresca'

32539
Imatge d'arxiu de la projecció d'una pel·lícula del 'Cinema a la fresca'. | dBalears/Arxiu

El portaveu de Vox a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, ha censurat aquest diumenge que la pel·lícula projectada aquest dissabte en el cicle 'Cinema a la Fresca' fos en català en considerar que «només l'han pogut entendre les famílies que sabien anglès o català».

«Què passa amb els nens i els pares que han anat a veure la pel·lícula? S'han quedat a veure-la malgrat no entendre-la? Han fet mitja volta i han anat a casa? Directament en veure que era en català i amb subtítols en anglès han decidit fer un pla alternatiu? Aquestes preguntes les hauria d'haver formulat l'equip de govern abans de donar el vistiplau a la programació del Cinema a la Fresca», ha dit Coll.

El regidor de Vox a Cort ha instat al Consistori palmesà a «evitar projectar pel·lícules en català» en considerar que a Mallorca «es parla mallorquí». En aquest sentit, Coll ha dit que l'equip de govern a l'Ajuntament de Palma «discrimina» a aquelles persones que «només parlen espanyol» i que l'Ajuntament «arracona» el mallorquí.

«El Pacte no respecta els drets de desenes de milers de palmesans que paguen els seus impostos, segueix entestat a imposar el català i menysprear la llengua oficial de l'Estat», ha conclòs Coll.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.