Setmanari d'informació local - 139 anys

[VÍDEO] L'OCB presenta les seves propostes en matèria de llengua, cultura, cohesió social, comunicació, finançament i autogovern a Armengol

32617

Aquest dimecres, 21 d'agost, representants de l'Obra Cultural Balear s'han reunit amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, per parlar del balanç de la legislatura passada i de com s'encara l'actual legislatura en les matèries en les quals l'OCB ha fet feina històricament.

A la reunió, que ha durat més d'una hora i mitja i que s'ha desenvolupat en un ambient de cordialitat, hi han assistit per part de l'OCB, el president, Josep de Luis, i els directius Maria Antònia Ferrer i Mahécor M'bengue.

Llengua
En matèria de normalització lingüística, l'OCB ha plantejat a la presidenta que cal augmentar la feina institucional en tres eixos: garantir els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balears; garantir el dret a l'accés a la llengua catalana de tothom (hagi nascut a les Balears o a fora) i fer créixer l'ús social de la llengua pròpia de les Illes Balears.

També se li ha demanat que la direcció general de Política Lingüística disposi de més recursos humans i més pressupost i que el Govern estudiï el pla d'actuacions de l'OCB i el del Consell Social de la Llengua Catalana i que n'implementi totes les mesures que pugui.

Igualment, s'ha demanat a Francina Armengol que faci una crida pública, com a presidenta del Govern, a tots els ciutadans de les Illes Balears que així ho vulguin, perquè usin lliurement la llengua catalana, sense por ni complexos i que els que encara no la saben, l'aprenguin i se la facin seva i se li ha recordat la funció exemplar que tenen els càrrecs públics i la necessitat que compleixin el Decret d'Usos aprovat pel Govern.

Cohesió social
Els representants de l'OCB han demanat al Govern que redobli els esforços per garantir els drets dels nouvinguts i de tots els ciutadans a l'accés a la llengua catalana, com a eix fonamental de cohesió social. En aquest sentit, s'ha valorat molt positivament l'augment de cursos de llengua catalana per a adults, però s'ha recordat que encara en fan falta més per cobrir tota la demanda.

Cultura
En l'àmbit de la cultura s'ha traslladat a la presidenta la necessitat d'apostar econòmicament per la cultura, la demanda de que s'escolti més els representants de cada un dels sectors culturals; que es continuï donant suport a la cultura popular i la proposta de que des del Govern s'aposti decididament per la indústria audiovisual i el turisme cultural com a factors de diversificació econòmica.

Comunicació
Se li ha explicat l'extremada precarietat amb que funcionen la majoria de mitjans de comunicació en català a les Illes Balears i se li ha demanat més suport per part del Govern.

Autogovern i finançament
L'OCB ha posat a disposició del Govern tota la seva força i capacitat de mobilització per aconseguir més autogovern i un finançament més just.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.