Setmanari d'informació local - 138 anys

Miquel Oliver en relació als cossos trobats al cementeri de Manacor: «Sembla que som davant un cas de mala praxi»

32635

Perplexitat a Manacor. La troballa, aquest divendres, de centenars de cossos sense sepultar i caixes amb restes òssies en unes sales que feia anys que no s'obrien ha deixar sense paraules molts de manacorins.

Ningú no ha trobat una explicació de què hi feien aquestes restes, algunes sense identificar, en aquest lloc tancat del cementiri. Però l'Ajuntament creu que les hi haurien dipositat arran d'una reforma al recinte a principis dels anys 80 i mai més varen tornar al seu lloc.

«Sembla que estam davant un cas de mala praxi. Tot indica que els cossos van ser traslladats amb motiu de les obres de reforma del 1982-83 i no es varen tornar als corresponents nínxols un cop acabades», diu un comunicat de l'Ajuntament en el qual també es demana «prudència i respecte davant d'un tema tan sensible per a la ciutadania.»

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha explicat que s'està investigant l'origen d'aquests cosos per tornar-los a enterrar: «S'haurà d'anar investigant un per un, a tots els cossos que tinguin identificació se li donarà nom i traçabilitat i, si no, haurem de prendre una determinació amb els cossos que ens quedin.»

A més a més, caldrà esperar els resultats de les anàlisis científiques per determinar l'edat de les restes i mirar d'identificar-les.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.