Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Manacor qualifica de «negligència greu allargada durant dècades» el cas dels cossos sense sepultar

32713

Aquest dilluns el batle de Manacor, Miquel Oliver, la regidora d’Urbanisme i Habitatge, Núria Hinojosa i el regidor de Cementeri, Carles Grimalt, han volgut exposar en roda de premsa els fets relacionats amb la troballa al cementeri municipal.

La troballa es va donar arran d’una visita d’obres que feren Hinojosa i Grimalt el passat primer d’agost. Arran d’això, per tal d’inspeccionar l’estat d’un dels sostres de les capelles es va obrir una sala que l’antic fosser usava com ossera comuna. Dins les sales es trobaren prop de dues-centes restes distribuïdes en capses de fusta aglomerada i restes momificades dins taüts.

Grimalt ha destacat que, una vegada comprovat el seu estat, «es va decidir posar-ho en coneixement de la policia, fet que va produir l’obertura d’una investigació que continua en marxa». A més, s’ha volgut deixar clar que, en tot moment, els encarregats del cementeri han tengut les claus de totes i cadascuna de les sales.

En tot aquest temps s’ha anat fent recerca de la documentació relacionada. «Un cop acabada la investigació seran els nostres serveis tècnics i jurídics els que estimaran la manera més adient de normalitzar la situació», han explicat.

A més, s’ha fet públic que l’Ajuntament compta amb un document que determina la construcció d’aquestes sales com a magatzems. Oliver ha declarat que «comptam amb un segon document en el qual l’ex-batle, Gabriel Homar, insta al fosser a retornar al seu lloc aquestes restes; fins al punt que s’obre un expedient sancionador al fosser, conclòs el 1998, per no complir el que se li demana i instant-lo a normalitzar tant la situació de les restes com la dels llibres de registre».

Finalment s’ha volgut remarcar que ens trobam davant «un cas de negligència greu allargat durant dècades i que afecta moltes famílies de Manacor, i no només de Manacor». Hinojosa ha remarcat que actuaran«amb total transparència i amb la màxima responsabilitat per a restablir la normalitat al més aviat possible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.