Setmanari d'informació local - 139 anys

El Tribunal de Justícia de la UE estudiarà el 16 de setembre l'euroodre d’Espanya contra Valtònyc

32767

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha fixat per al 16 de setembre la vista oral sobre l'euroodre d’Espanya contra el cantant Josep Miquel Arenas, Valtònyc, segons ha informat l’ACN. Les parts implicades estan citades a les 14.30 al tribunal amb seu a Luxemburg per presentar les seves al·legacions sobre el cas. La petició d’extradició emesa per l’estat espanyol està paralitzada al Tribunal d’Apel·lació de Gant, que va plantejar el novembre del 2018 dues qüestions prejudicials al TJUE davant dels dubtes que tenia sobre l’aplicació de l’ordre europea de detenció pel delicte d’enaltiment del terrorisme, un dels tres que consten en l’euroordre contra Valtònyc.

Una vegada se celebri la vista, l’advocat general de l’alt tribunal haurà de donar la seva opinió sobre el cas. Segons fonts del tribunal aquest podria tardar dos mesos en pronunciar-se i, a partir de llavors, els magistrats emetrien la sentència en dos o quatre mesos. Quan Luxemburg es pronunciï, els jutges de Gant hauran de decidir sobre l’extradició de Valtònyc basant-se en l’opinió del TJUE.

El cas de Valtònyc

L’estat reclama el cantant per complir una pena de presó de tres anys i mig pels delictes d’enaltiment del terrorisme, injúries a la corona espanyola i amenaces per les lletres de diverses cançons que va escriure i pujar a internet. Sobre els altres dos delictes, a banda d’enaltiment del terrorisme, que consten en la petició espanyola perquè Bèlgica lliuri Valtònyc, el Tribunal d’Apel·lació no s’ha pronunciat, ja que per ara s’ha centrat en el primer.

La justícia belga ja va dictaminar en primera instància en contra de l’extradició de Valtònyc a Espanya, però la decisió va ser recorreguda per la fiscalia flamenca en nom de l’estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.