Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca acollirà el II Seminari Internacional de lluita contra el tràfic il·lícit de béns culturals

32787

L’illa del Llatzeret de Maó serà la seu del II Seminari internacional de lluita operativa contra el tràfic il·lícit de béns culturals, que es durà terme entre els dies 25 i 27 de setembre, en el marc de la candidatura Menorca Talaiòtica.

Aquest esdeveniment aplegarà representants d’una gran quantitat de cossos policials i altres organitzacions d’arreu de les Illes, l’Estat i també d’altres països, amb l’objectiu d’assolir una millora en la coordinació i la cooperació institucional, tant a nivell estatal com internacional, en la investigació de delictes relacionats amb el patrimoni. A més, suposarà un intercanvi d’experiències relacionades amb la investigació de delictes contra el patrimoni històric.

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha remarcat que aquest seminari «suposa, per una banda, posar en valor la candidatura Menorca Talaiòtica i, per l’altra, treballar en la preservació d’aquests béns culturals». Així mateix, ha ressaltat la col·laboració entre diferents institucions per fer-lo possible i ha insistit en el suport del Govern a la candidatura Menorca Talaiòtica, «a la qual la conselleria aporta un pressupost de 300.000 euros». Aquest import serà destinat, per part del Consell Insular de Menorca, a tota una sèrie d’actuacions com el seminari presentat avui, a més de congressos, jornades, exhibicions i accions de difusió, neteja, manteniment i senyalització de monuments, entre d’altres.

Entre els convidats a assistir al seminari s’hi troben representants de la UNESCO, l’Europol, la Interpol, i d’organismes especialitzats en la tutela del patrimoni cultural de països com Itàlia, Holanda, Mèxic o el Perú. El I seminari Internacional de lluita contra el tràfic il·lícit de béns culturals es va dur a terme el mes de desembre de 2014 a Sevilla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.