Setmanari d'informació local - 138 anys

Truyol: «Esper que la investigació judicial posi de manifest el treball fet la passada legislatura»

32899

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha afirmat aquest dimarts que no va haver-hi malversació de fons en el pressupost de Cort destinat a sanejament quan ella era la presidenta d'Emaya, i que parteix d'aquest «mai es va utilitzar per a la compra de contenidors».

Truyol ha fet aquestes declaracions davant les preguntes dels mitjans de comunicació sobre un possible cas de 'mala praxi' davant els abocaments en les aigües de la Platja de Palma, del qual ha dit, que no ha tengut cap notificació formal sobre la investigació de Fiscalia, i que la seva informació prové «exclusivament dels mitjans de comunicació».

Qui va ser presidenta d'Emaya ha reafirmat la seva postura i ha defensat el seu treball i el de tot el seu equip de govern en l'anterior legislatura. «L'única cosa que puc dir és que el nostre equip va treballar de forma intensa per a fer front a una situació de falta d'inversió en serveis de neteja, residus i relacionat amb el cicle de l'aigua», ha defensat la regidora.

La compra de contenidors, ha dit, es va fer amb un crèdit bancari subscrit per l'empresa. A més, ha afirmat estar tranquil·la, ja que espera que la investigació judicial «posi de manifest el treball fet en la passada legislatura», marcada, ha dit, «per una falta de finançament en estructures de sanejament».

Per part seva, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha defensat el treball de la seva companya de partit i ha dit que les actuacions dutes a terme en l'anterior legislatura van estar marcades per un «exercici de transparència», ja que cada vegada que va haver-hi un abocament es va procedir al tancament de les platges.

En aquest sentit, ha apuntat que en altres legislatures en les quals el PP estava al capdavant de Cort, no es varen tancar platges quan les analítiques deien que sí que s'havia de fer, i ha manifestat que aquesta qüestió «sí que deuria, potser, passar per un jutjat».

De fet, des de l'any 2012 a 2014, va haver-hi fins a 30 episodis d'abocaments a la ciutat de Palma, encara que les banderes vermelles no varen arribar a les deu, segons va informar MÉS als seus afiliats l'agost passat en una circular en la qual defensava el treball de Truyol i apuntava a una bona gestió davant la falta de finançament per a les estructures de sanejament.

Així mateix, l'exbatle ha remarcat que la competència d'instaurar una nova depuradora correspon a l'Estat i que el seu equip sempre ha mantengut «una lluita» amb l'Administració espanyola perquè això sigui possible.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.