Setmanari d'informació local - 138 anys

Mir trasllada a Madrid la seva voluntat perquè la gestió de les aigües de Cabrera també correspongui a les Balears

32935

El conseller de Medi Ambient i Territori del Govern, Miquel Mir, ha reafirmat aquest dimecres la postura de la Conselleria perquè la gestió de l'àrea marítima del Parc Natural de Cabrera (que després d'una recent ampliació compta ara amb 80.779 noves hectàrees) correspongui, en part, a la Comunitat.

Així ho ha declarat Mir després d'haver-se reunit a Madrid amb el secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, per a tractar diversos temes d'interès per a les Balears, entre els quals es troba la gestió de l'àrea marítima ampliada.

«Ara com ara no tenim cap acord. Seguim amb les divergències que ja es havien conegut», ha explicat el conseller, que ha afegit que malgrat elles, ha estat una reunió «cordial» i que té l'objectiu d'arribar a un acord comú per a la protecció de l'àrea marina.

«El Ministeri segueix amb la seva postura que és el Govern central el competent», ha explicat el conseller, que ha recordat que existeix un recurs contenciós administratiu que insta al Ministeri a complir les peticions de la Conselleria, encara que «no volen descartar arribar a un acord abans de la resolució d'aquest», ha declarat, per la qual cosa continuaran treballant.

Com a conseqüència de l'ampliació, Cabrera es converteix en el parc més gran de l'Estat esoanyol, incloent els terrestres. Compta amb un total de 90.800 hectàrees amb màxima protecció, «un veritable santuari per a cetacis i grans peixos migradores, així com per a bancs de corals profunds, i una important zona d'alimentació per als ocells marins, algunes molt amenaçades», segons el Ministeri per a la Transició Ecològica.

L'ampliació del parc marítim del Parc Nacional de Cabrera requereix la contractació de recursos humans i materials, entre els quals es troben dotze nous treballadors, segons va informar l'antiga Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca el febrer passat després de reunir-se amb representants de l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.