Setmanari d'informació local - 138 anys

Les dones tenen millor rendiment en les proves de coneixement, segons un estudi

32941

Les dones (a partir de 15 anys) superen als homes a l'hora de mantenir el seu rendiment durant les proves de coneixement, segons un estudi elaborat per investigadors de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la Universitat Erasme de Rotterdam.

Segons ha informat aquest dimecres la UIB, els investigadors varen utilitzar les dades de les proves PISA dels anys 2006, 2009, 2012 i 2015, que es realitzen en l'àmbit internacional per a avaluar el rendiment d'alumnes de 15 anys en matèries com a matemàtiques, ciències i lectura. Els autors de l'estudi, Pau Balart i Matthijs Oosterveen, varen comprovar que, a l'inici de les proves, les dones superaven als homes en les proves de lectura, mentre que els en les proves de matemàtiques i ciències passava el contrari.

No obstant això, independentment del tipus de prova, les dones varen mostrar més capacitat de mantenir el seu rendiment al llarg de l'examen i, en més del 20 per cent dels països inclosos en l'estudi, les dones igualaven o revertien la bretxa de gènere en les matèries de matemàtiques i ciències.

A més, la segona part de l'estudi, que analitzava 441 proves de matemàtiques, reflecteix que en les proves més llargues, els resultats mostraven una bretxa de gènere menor que en les proves curtes. Així, l'estudi determina que com més llarga era la prova, menys diferències existien entre homes i dones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.