Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Podem instarà les institucions d'Eivissa a declarar l'estat d'emergència climàtica

32969

Podem Eivissa ha anunciat que presentarà en les institucions de l'Illa iniciatives perquè es declari l'estat d'emergència climàtica, instant que tant ajuntaments com Consell declarin aquest estat d'emergència.

Segons han indicat, aquesta situació comporta el compromís d'adoptar mesures concretes per a reduir les emissions de carboni en un termini determinat, així com polítiques actives de conscienciació ciutadana i d'impuls de mesures de les energies renovables, l'ampliació dels punts de càrrega de vehicles elèctrics o la prohibició dels plàstics d'un sol ús, entre altres.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada des de diverses entitats i organitzacions mediambientals, instant a les administracions públiques perquè se sumin a la lluita contra el canvi climàtic.

«Les administracions públiques no poden romandre impassibles davant aquest moviment social. Els joves i cada vegada més gent ho té claríssim: no hi ha planeta B», ha declarat la portaveu de Podem Eivissa, Viviana de Sans, qui ha recordat també que «el futur passa per la transició energètica i això és també una enorme oportunitat econòmica. Les administracions han de ser valentes i capdavanteres per a liderar aquest canvi».

A Sant Josep, el grup municipal d'Unides Podem presentarà una proposta per a assumir aquest repte, la qual cosa comporta l'adopció de polítiques dirigides a iniciar des de l'àmbit local una transició ecològica que «ja no pot esperar». La regidora de Medi Ambient de Sant Josep i secretària municipal de Podem Sant Josep, Mónica Fernández, ha considerat un haver «d'instar a les institucions d'àmbit superior a reconèixer el canvi climàtic i aplicar mesures contundents per a frenar l'escalfament global».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.