Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol es reuneix amb Ximo Puig per pressionar Madrid amb el finançament autonòmic

33051
Armengol i Puig s'han reunit aquest cap de setmana. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mantingut aquest cap de setmana a Formentera una trobada amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per tal d'exigir que el Govern de l'Estat «busqui una fórmula» per a finançar les comunitats autònomes.

Segons ha informat Presidència, els dos presidents han acordat que els seus respectius governs intensificaran els contactes amb els responsables del Ministeri d'Hisenda, amb l'objectiu que aboni les bestretes de finançament i la mensualitat de l'IVA que els deu.

En aquesta reunió s'ha tractat a més «la necessitat» d'accelerar el procés per a resoldre la licitació dels paquets dels viatges turístics per a la tercera edat promoguts per l'Imserso.

Respecte al finançament de les comunitats autònomes, la presidenta Armengol ja va exigir el pagament d'aquests 177 milions d'euros al president del Govern de l'Estat en funcions, Pedro Sánchez, el mes d'agost passat i aquest «es va comprometre a buscar fórmules que permetin tal pagament per part d'un govern en funcions».

Tant la presidenta Armengol com el president Puig han manifestat en reiterades ocasions la necessitat de superar la situació d'«interinitat política que viu l'Estat espanyol des de fa massa temps» i han apostat obertament per la configuració d'un govern de caràcter progressista, que pugui resoldre aquesta i altres qüestions, com l'«infrafinançament històric» que sofreixen les dues comunitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.