Setmanari d'informació local - 138 anys

Arriba la Setmana Europea de la Mobilitat amb bicicletades nocturnes, microteatre al bus, rutes a peu per a conèixer Josep Balaguer i 30 activitats més

33125

El Tinent de batle de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Palma, Francesc Dalmau, juntament amb el gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten van Bemmelen, la directora general de l’àrea, Irene Nombela i el gerent de l’SMAP, Pedro Manera han presentat aquest dimecres el programa d’activitats que tendran lloc a partir del dilluns 16 de setembre amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 (SEM) que enguany duu per lema “Camina amb nosaltres” i que aglutina activitats organitzades tant per l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament, el Consorci de Transports del Govern, l’àrea de Cultura i Benestar Social i Districte Nord.

Des del dilluns 16 de setembre i fins el 22 de setembre la línia 2 de l’EMT serà gratuïta.

Dalmau ha agraït a totes les àrees, empreses i entitats que han participat en aquest programa que enguany té per eix el vianant. «Dia 22 el dia sense cotxes oferirem aparcament gratuït als aparcaments de Marquès de la Sènia, sa Riera i Manacor per tal de buidar Palma de cotxes», ha dit. Maarten van Bemmelen ha explicat que aquest dia el tren i els busos llançadora seran gratuïts i ha explicat que així mateix es col·labora amb l’Ajuntament en els Premis a la Fidelitat al Transport Públic que es lliuraran el dimecres 18.

Rutes saludables

El sus a la SEM tendrà lloc dilluns amb la ruta saludable que sortirà des de diferents centres de salut i a la que ja s’han inscrit més de 80 persones i que arribarà a les 11 hores a la plaça de Cort. Així, a partir d’aquest dia i fins dia 28 de setembre als carrers i places de Palma s’encadenaran més de 32 activitats entre bicicletades nocturnes per l’Eixample de Palma, tallers de manteniments de bicicletes, la projecció de la pel·lícula Bikes al CineCiutat, el Parking Day que tendrà lloc dia 20 de setembre i al qual ja s’han inscrit més de 20 entitats per transformar places d’aparcament en espais públic i moltes altres.

Nova activitat per a conèixer Josep Balaguer: Crono Palma

Una de les novetats al programa d’enguany és l’activitat Crono Palma que tendrà lloc el dimecres 25 de setembre a les 18 hores des del Casal Balaguer. Coincidint amb el 150 aniversari del naixement del músic Josep Balaguer i Vallés es recorreran diversos indrets de la ciutat relacionats amb la seva vida i dirigits per Gaspar Valero. Aquesta activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia al mail gvaleromarti@gmail.com.

El colofó a aquesta setmana arribarà el dissabte 21 de setembre amb la Gran Diada de la Mobilitat que omplirà de jocs i tallers per a tota la família l’espai comprés entre el Teatre Principal i la font de les Tortugues, que es tallarà a la circulació i sumarà 16 activitats adreçades a families i als més petits. Així, aquest dia, a més de les activitats al carrer des de les 10 i fins les 14 hores, l’ONCE organitzarà un circuit en què les persones pugin posar-se en el lloc d’una persona amb discapacitat visual, el Caixaforum durà terme diferents tallers i visites familiars i es celebrarà així mateix el conta-contes Lila. Jocs Reciclats i el Cor Juvenil dirigit per Pere Víctor Radó durà a terme una actuació davant el Teatre Principal.

Dia sense cotxes, Rodabarris i micro-teatre inspirat en El petit príncep

Aquest dia l’Estació Intermodal acollirà la VIII Diada del Modelisme Ferroviari i es farà una ruta amb bicicleta per Palma a càrrec de l’historiador Joan Mas des de Cort i fins a Marivent (5 quilòmetres) i es durà a terme a més la V Volta a Mallorca amb tren.

La Setmana Europea de la Mobilitat conclourà amb el recorregut Rodabarris, que tendrà lloc dissabte dia 28 de setembre a les 10.30 a la plaça d’Espanya i que consisteix en una gimcana amb bicicleta per diferents punts de Palma i micro-teatre a les línies 7, 3, i 14, 5, 8 i 10 de l’EMT amb improvisacions literàries inspirades en El Petit Príncep organitzades per la regidoria de Cultura i Benestar Social.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.