Setmanari d'informació local - 138 anys

Rufián: «Després del discurs miserable del 3-O, on legitimava la violència, Felipe VI no és un interlocutor vàlid»

33209

El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya, Gabriel Rufián, ha explicat aquest divendres a Eivissa que hi ha hagut «diàleg» amb el PSOE, i ha assenyalat que «és molt important que dos partits que representen tantes coses parlin».

«Allò anormal era el que passava abans, que no parlava ningú i es vanagloriaven d'això», ha dit, i ha afegit que «les filies i fòbies personals no han de condemnar a milers de persones a tornar a votar».

«La política, la paraula, ha de guanyar a l'odi», ha dit, recordant que aposten pel diàleg, «i el PSOE a la seva manera també», perquè estan «condemnats a parlar, a fer política, perquè si no quina és l'alternativa?».

El portaveu en el Congrés d'ERC ha afegit, en relació a la situació política actual, que no es pot descartar un pacte de govern «perquè mentre hi ha un últim minut s'ha d'intentar».

Sobre un possible pacte de la dreta, ha dit que «és un risc» existent, en cas de nous comicis. Així mateix, ha considerat que l'adversari en unes noves eleccions seria l'abstenció

Sobre el paper del rei Felip de Borbó com a mediador en les negociacions, Rufián ha declarat que «és molt generós dir que el rei fa una mediació, encara que constitucionalment té aquest encàrrec». «Segurament serà un votant acèrrim de Vox i no està fent massa cosa», ha dit.

Rufián ha recordat el «discurs miserable» de Felipe VI el 3 d'octubre, on «legitimava la violència». Per a ERC, «no és un interlocutor vàlid i no esperem res del rei».

Sobre la participació en els actes de la Diada de Catalunya, el diputat ha declarat que valorar el nombre de participants és un tema recurrent sobre les manifestacions «algú sempre acaba parlant de 'punxada'».

Eivissa i Mallorca

Rufián ha viatjat a les Pitiüses per a participar en la presentació de diversos llibres, entre ells l'escrit en la presó per Oriol Junqueras.

El diputat ha recordat que varen regalar a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias el llibre infantil de Junqueras «perquè siguin conscients de que hi ha coses molt més importants que una cadira, un ministeri o un veto». Aquest dissabte, Rufián serà a Manacor per participar en la presentació dels esmentats llibres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.