Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma Ponent-Potent reclama el reconeixement del 'traçat històric' del camí reial de Palma a Puigpunyent

33215
Les entitats que conformen la Plataforma Ponent-Potent reclamen l'establiment del 'traçat històric' del camí. | dBalears

La Plataforma Ponent-Potent ha presentat aquest dissabte l'estudi del traçat històric del Camí Reial de Puigpunyent, datat del Segle XIII, en el Casal de barri d'Es Fortí dins dels actes de les festes d'estiu d'aquesta barriada. L'objectiu és reivindicar «el reconeixement i la protecció d'aquest camí històric».

Segons ha manifestat Salvador Maimó, president de l'AV d'Es Fortí i un dels portaveus de la Plataforma, «el Camí Vell de Puigpunyent és la porta d'entrada de Palma a la Serra de Tramuntana, però des de les entitats ciutadanes que conformam la Plataforma Ponent-Potent reivindicam el reconeixement del seu traçat històric, que arranca des de les antigues portes de Santa Catalina, d'en Sitjar i de Jesús i segueix els que avui són els camins de Son Rapinya (camí de Puigpunyent) i de Sa Vileta (camí d'Estellencs). Un fet que l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca, responsables de la seva catalogació i protecció, encara avui no volen reconèixer».

En aquest sentit, el portaveu de la Plataforma ha recordat que varen presentar al·legacions a la modificació del Pla Especial de la Ruta de Pedra en Sec del Consell de Mallorca i que el Ple d'aquesta mateixa institució va aprovar per unanimitat, el mes de gener de 2019 «instar al Govern de les Illes Balears i a l'Ajuntament de Palma l'aprovació de l'adquisició de la finca de Son Quint», per on passa aquest camí, «amb l'objectiu de preservar els seus valors naturals, patrimonials i paisatgístics». El Ple del Consell de Mallorca també va reclamar a totes les administracions implicades «crear una comissió negociadora per tal d'aconseguir recuperar mediambientalment la finca de Son Quint i minimitzar tot el que sigui possible l'impacte ambiental de les actuals instal·lacions elèctriques en aquest indret».

Les entitats que conformen la Plataforma Ponent-Potent són les següents: A.VV. Son Rapinya, A.VV. Son Dameto-Son Pizà, A.VV. Es Fortí, A.VV. Son Flor, A.VV. Nova Son Roca, AV Nova Son Cotoner, AV Son Serra Sa Vileta; AV Son Puig, AV Sant Agustí, A. de Jubilats i Pensionistes de la Vileta-Son Serra, A. Gent Gran de Son Rapinya, A. Participa, A. Factoria de Somnis, Club Esportiu A.VV Son Rapinya, Col·lectiu de salud de Son Serra, La Vileta, Son Rapinya, Son Roca, Son Flor i Son Peretó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.