Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat: «Hem de revisar la relació amb l’Estat. Des de Madrid només ens miren en termes mercantilistes»

33283

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha defensat aquest dimarts la necessitat de millorar el model de finançament de les Illes Balears, tant pel que fa als recursos que rep com a la capacitat de recaptació i gestió dels impostos. Així, ha apostat per «reduir el dèficit fiscal i aconseguir un finançament més equitatiu, que respongui a les necessitats reals i que permeti desenvolupar de forma plena l'autogovern».

Durant la seva intervenció al Parlament, Ensenyat ha censurat l’actitud de l’Estat a qui acusa de mirar les Illes «només en termes mercantilistes». Ha posat com a exemple diferents decisions com ara la subhasta dels terrenys de Son Busquets, o l’ampliació dels ports i aeroports. «Prenen decisions completament oposades als interessos que defensam des d’aquí», ha explicat.

En acabar el debat, Ensenyat també ha denunciat que la inversió de l'Estat a les Illes Balears hagi estat «vergonyosa» respecte a altres territoris i ha insistit a fer efectiva la cogestió aeroportuària prevista a l'Estatut. «És fonamental per a la nostra economia tenir un major control sobre els ports i aeroports i massa sovint ens hem de limitar a donar servei als milenars de persones que AENA i Ports aboquen als nostres carrers».

El portaveu ha afegit que des de MÉS per Mallorca «estam convençuts que la clau per resoldre la situació rau a omplir de contingut el concepte d'autogovern. Sense sobirania política, no hi haurà sobirania fiscal. Si seguim supeditant la nostra capacitat financera a Madrid mai no acabarà l'asfíxia econòmica que patim. Cal fer una passa més i ampliar les competències de l'Agència Tributària de les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.