Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca convoca una assemblea per a decidir si concorrerà a les eleccions espanyoles del 10 de novembre

33311

Davant el fracàs de les converses per a aconseguir la investidura d’un nou govern a l’Estat espanyol, l’executiva de MÉS per Mallorca ha explicat aquest dimecres que lamenta la «incapacitat de les forces polítiques progressistes amb representació a Madrid d’arribar a una entesa».

La dissolució de les Corts i la repetició electoral és una «molt mala notícia» per les Illes Balears perquè es dona en els moments previs a la negociació d’un nou sistema de finançament així com el desplegament d’una part fonamental del REIB, han expressat. A més, remarquen, impedirà que es puguin «recuperar drets socials perduts durant els anys de crisi o derogar, entre d’altres, normes com la reforma laboral. Tot, enmig d’una conjuntura política inestable d’auge de l’extrema dreta i també econòmica que podria entrar en recessió i que precisa de governs estables i de pressupostos que ajudin a corregir la situació. És més, amb la convocatòria electoral serà el tercer any que s’aplicaran els comptes aprovats pel ministre del PP Cristóbal Montoro».

Des de MÉS per Mallorca creuen que marginar els vots sobiranistes «ens ha conduït fins aquí perquè a Madrid han actuat més en en clau interna que no pensant en les necessitats dels ciutadans. És un error i una irresponsabilitat».

Per tant, l’executiva de MÉS per Mallorca ha convocat militants i simpatitzants a una Assemblea General el proper dia 23 a les 19.00 h per a parlar de les eleccions estatals i hi proposarà concórrer a les eleccions amb la mateixa fórmula que a les passades eleccions estatals, amb Esquerra, Més per Menorca i Ara Eivissa i altres formacions que s’hi vulguin sumar.

«Consideram imprescindible que l’electorat progressista, ecologista, feminista i sobiranista de les Illes Balears tengui un referent a qui votar, però que també la gent que cerqui una formació responsable i capaç d’arribar a acords enmig de la decepció i desencís generalitzats», han explicat.

Així mateix, també han anunciat una campanya «amb el mínim cost possible com a denúncia d’unes eleccions fruit de la irresponsabilitat dels líders estatals que ni la ciutadania ni nosaltres desitjàvem».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.