Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana que no s'autoritzi cap ampliació de l'Aeroport de Palma

33325

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha demanat a la Comissió Balear del Medi Ambient (CBMA) que insti al Ministeri espanyol que no autoritzi cap projecte aeroportuari que «pugui implicar un increment d'operativitat, vols o passatgers» a l'Aeroport de Palma donada la situació «d'emergència climàtica».

Des del GOB han detallat que en la sessió d'aquest dijous del subcomitè d'Avaluacions Ambientals s'ha exposat la contestació a la consulta sobre el projecte 'Redisseny de maniobres d'entrada i sortida instrumentals per a l'aeroport de Mallorca'.

Així, per la seva part demanen que es tengui en compte la situació d'emergència climàtica global per la qual, de fet, s'ha convocat la primera vaga mundial pel clima el divendres 27 de setembre.

Per a justificar la seva posició, els ecologistes han posat l'accent en «la incidència contrastada» de l'aviació en termes d'emissió de gas d'efecte d'hivernacle (GEI), tal com posen de manifest les dades publicades per 'Transport and Environment' i que en el cas de les Illes, va «molt vinculat al model econòmic de l'illa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.