Setmanari d'informació local - 138 anys

Lluitar contra la bretxa salarial i reduir les víctimes de violència masclista, entre els objectius de l'IBdona

33335

El Consell Rector de l'Institut Balear de la Dona (IBdona) ha aprovat la memòria de l'any 2018 i s'han presentat les línies d'actuació per a aquesta legislatura, entre les quals destaquen l'apoderament de les dones en l'àmbit de l'economia, la lluita contra la bretxa salarial i reduir la ràtio entre víctimes de violència masclista i població, que és la més alta de l'Estat espanyol.

Segons ha informat la Conselleria de Presidència, Igualtat i Cultura, s'han reunit aquest dijous per a tractar sobre diferents qüestions relacionades amb les polítiques en favor de la igualtat entre dones i homes i en contra de les violències masclistes que es duen a terme des d'aquest organisme.

En termes més concrets, també s'ha aprovat la coeducació com a instrument perquè els adults de demà es relacionin amb igualtat entre homes i dones, i que les Balears siguin un territori lliure de turisme sexual.

Cal recordar que el Consell Rector de l'IBdona és el màxim òrgan de decisió de l'institut i la seva presidenta és la consellera de Presidència, Pilar Costa, mentre que la vicepresidenta és la directora de la IBdona, Maria Duran.

Costa s'ha mostrat convençuda que «en aquesta nova etapa continuarà el mateix esperit de consens i acord que ja va existir en la passada legislatura, en la qual totes lluiten per una igualtat real i amb l'objectiu de rebaixar les taxes de violència masclista».

Per part seva, Duran ha volgut fer valdre el treball col·lectiu del Consell Rector, que «juntament amb les associacions feministes organitzades dins del Consell de Dones, és una garantia per a les bones pràctiques en igualtat que ha de portar endavant el IBdona».

També formen part d'aquest Consell Rector representants de tots els partits amb representació al Parlament; dels Consells Insulars; de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (Felib); de diferents associacions de dones, i de les conselleries d'Educació i Universitat, de Treball, Comerç i Indústria i de Salut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.