Setmanari d'informació local - 138 anys

El Ple del Parlament reprova dos ministres: Ábalos i Montero

33453

Gràcies a la feina conjunta de Més per Menorca i Gent per Formentera, el Parlament ha aprovat aquest dimarts una proposta de reprovació a dos ministres: Ábalos i Montero.

Inicialment, la Proposició no de Llei de Més per Menorca instava el Govern a exigir una solució «immediata» i el desbloqueig de la transferència dels 177 milions d'euros en concepte de les bestretes del sistema de finançament i de liquidació de la recaptació de l'IVA. De la mateixa manera, censurava la forma de procedir de la ministra d'Hisenda en funcions, Maria Jesús Montero, per la «lleugeresa» amb la qual ha tractat els «interessos dels ciutadans de les Illes».

El diputat menorquinista Josep Castells ha recordat que l'acord d'investidura signat amb el PSIB no obliga Més per Menorca a «ser còmplice del que faci el govern del PSOE a Madrid». El diputat ha posat en valor que «una petita formació política com és Més per Menorca sigui capaç de forçar la resta de grups a demostrar si realment fan feina a favor dels interessos de les Illes».

La diputada de Gent per Formentera-PSIB-EU, Sílvia Tur, a més, ha presentat una esmena d'addició per a censurar també el ministre Ábalos, que ha estat acceptada per Més per Menorca. En concret, l'esmena aprovada diu que el Parlament «expressa el seu rebuig al desconeixement i menyspreu que el ministre de Foment José Luís Ábalos ha demostrat tenir envers la problemàtica de la insularitat i l'insta a fer una declaració pública de rectificació en què es doni garantia a la ciutadania respecte de l’aplicació d’aquestes bonificacions».

La reprovació de Montero ha comptat amb tots els vots a favor, excepte els dels diputats del PSOE i VOX, en una inèdita 'pinça política'. D'altra banda, la reprovació d'Àbalos, ha tengut el suport de tots els grups excepte el PSOE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.