Setmanari d'informació local - 138 anys

El jutjat confirma que el Govern no pot assistir a l’acte de conciliació entre Jupol i l’editorial Comanegra per ‘On és l’Estel·la?’

33455

A més d’interposar el recurs procedent, el Govern ha contactat amb el sindicat de la Policia espanyola Jupol, per a informar-los dels motius de la seva absència a l’acte de conciliació del pròxim 25 de setembre arran de la publicació del còmic satíric ‘On és l’Estel·la?’. El Govern ha reiterat el seu «respecte per la feina de les forces i cossos de seguretat, absolutament necessària per al manteniment de la seguretat pública», i ha lamentat que s’hagin pogut sentir «ofesos» davant el contingut d’aquesta obra.

El Govern ha volgut mantenir aquest contacte donat que com a administració no podrà ser present a l’acte de conciliació entre Jupol, l’editorial i l’autor, Toni Galmés, previst per al proper dia 25 de setembre, atès que, com recull la legislació processal i com ha confirmat el Jutjat de primera instància nº 15 de Palma, l’Administració no pot ser citada a actes de conciliació.

El passat 12 de juny l’editorial Comanegra es va assabentar, a partir d’un article del diari Ultima Hora, que la policia amenaçava amb interposar una querella criminal contra les parts implicades en la publicació per tal de censurar-la.

«Els arguments que el sindicat va exposar per tirar endavant la denúncia, els vam desmuntar en una nota de premsa que vam emetre el mateix dia 12», explica Comanegra. El sindicat també denunciava la subvenció de 1.000 € que el llibre va rebre per part de l’Institut d’Estudis Baleàrics i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern. Una ajuda totalment regular, donat que l’autor és mallorquí, i que des de l’IEB varen defensar argumentant que les subvencions es basen sempre en criteris purament tècnics, mai polítics.

El còmic ‘On és l’Estel·la?’ va rebre una subvenció de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) l’any 2018 per a fer possible la seva primera edició. Aquest tipus d’ajuts per a publicacions s’atorguen en base a criteris tècnics objectius establerts en les bases, que són públiques. Alguns d’aquests criteris són que l’obra original sigui d’un autor natural o resident a les Illes Balears o que l’editorial hagi previst fer difusió a l’exterior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.