Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 16 organitzacions fan una crida a sumar-se a la Vaga Mundial pel Clima

33485

Un total de 16 organitzacions i col·lectius de Mallorca insten a la ciutadania a donar suport i sumar-se a la Vaga Mundial pel Clima del pròxim divendres 27 de setembre en defensa del «futur i per a un món viu i just», segons ha informat 'Aliança pel clima'.

En un manifest, les organitzacions integrants han explicat que la humanitat s'enfronta a «un dels seus majors reptes, la crisi climàtica, que és conseqüència directa del model de producció i de consum globalitzat actual».

En aquest sentit, han advertit que «no respondre amb suficient rapidesa i contundència suposaria la mort o el malviure de milions de persones, a més de l'extinció de moltes espècies i, fins i tot, d'ecosistemes complets».

Segons relaten, en el cas de Mallorca, el model econòmic està basat «gairebé en la indústria turística, la qual cosa posa en el punt de mira les polítiques que tendeixen al creixement d'aquesta indústria i a incrementar la dependència, malgrat les evidències derivades de la massificació i sobreexplotació del territori i els recursos».

«Pèrdua de sòl fèrtil, recursos hídrics sobreexplotats o contaminats, posidònia en perill, espais naturals mercantilitzats, construcció d'infraestructures i ampliació de ports, increment d'operativitat de l'aeroport són algunes de les evidències que posen en dubte les declaracions institucionals que s'han fet des del Consell de Mallorca i el Parlament», han criticat.

Per a això, han advocat per «posar en marxa polítiques valentes amb l'objectiu de fer front, des de la responsabilitat, al canvi climàtic amb un canvi de model i la necessitat d'impulsar la transició socioecològica».

«Implicarà canvis dràstics i radicals davant els quals, els interessos econòmics, locals i globals i els poders polítics seran reticents, però les dades són contundents i el temps juga en la nostra contra. Cal actuar ja», han advertit.

Així mateix, en el cas de la regió mediterrània, si no es limita l'increment de la temperatura mitjana global en 1,5 °C, les conseqüències seran «catastròfiques». Amb tot, les 16 organitzacions de Mallorca, que se sumen a les més de 300 a d'arreu de l'Estat espanyol, insten a la societat que es mobilitzi el pròxim 27 de setembre i s'adhereixi a la convocatòria de Vaga Mundial pel Clima, a la vaga estudiantil i de docents prevista, al tancament de patronals i a la manifestació convocada a les 12.00 hores a la plaça del Tub.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.