Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern rectifica i demanarà el B2 de català per a dirigir l'Institut d'Indústries Culturals

33541

La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha informat aquest divendres que des de la seva Conselleria modificaran les bases de la convocatòria per al càrrec de director de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) i inclouran el nivell B2 de català com a requisit, no com a mèrit.

Demanada per aquesta qüestió en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Costa ha explicat que en els Estatuts de l'ICIB -que es varen aprovar la passada legislatura- només s'establia que fos escollit mitjançant convocatòria pública i que el candidat tingués formació universitària.

No obstant això, ha deixat clar que, donada la polèmica entre diversos partits disconformes amb la decisió, moviments socials i la ciutadania, «a ningú se li passava pel cap que la persona escollida no tingués els coneixements mínims de la llengua catalana».

«En definitiva, hem decidit modificar les bases perquè es reculli el català com a requisit, però no perquè hagués el més mínim dubte que la persona tingués el coneixement. Reiter que en els Estatuts només es demanava el requisit de carrera universitària», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.