Setmanari d'informació local - 138 anys

Amics de la Terra exigeix «concreció» per les mesures contra el canvi climàtic

33667

L'associació ecologista Amics de la Terra ha felicitat el batle de Palma, José Hila, per «la iniciativa de plantar 10.000 arbres i convertir el centre històric de Palma en una àrea de circulació restringida contra l'emergència climàtica», si bé ha exigit «concreció i coherència».

L'associació ha demanat que es concretin terminis i llocs de plantació dels arbres, «que no haurien de dedicar-se només a zones perifèriques de la ciutat, sinó considerar-se la possibilitat d'incorporar-los a carrers desproveïts en l'actualitat d'aquest element».

També, han sol·licitat que es respecti el resultat dels pressupostos participatius de 2016, en els quals «la ciutadania va decidir que es crearia un veritable bosc urbà en la Falca Verda de la Riera, i que ja està suposant un greu incompliment municipal».

Així mateix, Amics de la Terra propugna una gestió «més respectuosa de l'arbratge urbà, evitant les tan habituals podes innecessàriament agressives, en època de nidificació, o no coincidents amb els períodes vegetatius de les espècies».

Pel que respecta a l'ampliació de la zona d'accés restringit als vehicles motoritzats, l'associació també demanda que es presenti un calendari amb les previsions successives per a «evitar que els anuncis poguessin quedar-se en això».

No obstant això, l'associació ecologista ha considerat que Hila «incorre en una manifesta contradicció amb les seves mesures relatives a la mobilitat, ja que les preveu molt positives, però completament incompatibles amb el projecte municipal de construir nous aparcaments subterranis a la ciutat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.