Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament demana tenir una base permanent de la UME a Mallorca

33681

El Parlament ha aprovat aquest dimecres a la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals instar el Govern i el Ministeri de Defensa espanyol a portar a terme les actuacions i gestions necessàries perquè les Balears comptin amb una base permanent de la Unitat Militar d'Emergències (UME) a Mallorca amb delegacions i efectius d'aquesta a Menorca i Eivissa.

La iniciativa, en forma de Proposició no de Llei (PNL) i presentada pel Grup Parlamentari Popular, ha rebut deu vots a favor -PP, Cs, Vox, Unides Podem i el PSIB-, dos en contra -grup Mixt i Més per Mallorca- i una abstenció, d'El PI.

Sobre això, el portaveu del PP al Parlament, Biel Company, ha apuntat que «resulta fonamental que la proposta sigui una realitat com més aviat millor, ja que suposarà una millora de la seguretat per als ciutadans de les Balears, perquè la UME podrà actuar amb més rapidesa quan es produeixi alguna situació d'emergència».

En canvi, el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha considerat que «l'important és trencar la situació de precarietat dels treballadors d'aquests serveis a les Illes. La resta no ens va ni ens ve perquè tenim garantia d'actuació, en cas que fos necessari», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.