Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Menorca compleix amb la memòria històrica i retira un símbol d'exaltació franquista

33743

Imatge del mausoleu amb la simbologia franquista que ha estat retirada.

Ajuntament d'es Castell

En compliment del que marca la Llei de Memòria Històrica, aquesta setmana s'ha retirat simbologia franquista que encara es trobava present en un dels mausoleus del cementiri des Castell (Menorca).

Concretament, es va retirar l'escut franquista que presidia el mausoleu dedicat a les víctimes de l'Atlante, que ha estat substituït per un escut col·locat pel bisbat de l'Illa.

En aquest mausoleu també s'ha retirat la frase 'Caídos por Dios y por España' , que ha estat substituïda pel següent text en llatí: 'Hi sunt qui venerunt de tribulatione magna' (Aquí estan els que vénen d'una gran tribulació).

L'Ajuntament del municipi ha assegurat que «cal recordar que la Llei de Memòria Històrica estableix mesures en favor dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil espanyola i la dictadura franquista, en especial pel que es preveu al seu article 15, apartat primer, que obliga les administracions públiques, en l'exercici de les seves competències, a prendre les mesures oportunes per a la retirada de mencions commemoratives d'exaltació de la dictadura franquista, com era el cas de l'esmentada simbologia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.