Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol davant el 10N: «El fantasma de la dreta i l'extrema dreta és real i governa a molts llocs»

33751
Imatge del Consell Polític del PSIB celebrat aquest dissabte. | PSIB-PSOE

La secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha demanat, durant el Consell Polític dels socialistes balears celebrat aquest dissabte, que el 10 de novembre hi hagi més mobilització que mai perquè «el fantasma de la dreta i l'extrema dreta ja no és tal, sinó que és real, estan governant i les polítiques que apliquen són ben reals».

Unes polítiques, ha emfasitzat Armengol, que afecten «el cor i la butxaca dels més febles, de la classe mitjana, dels joves i dels pensionistes», tal com ja està passant «a Andalusia, Madrid i allà on governen». En contraposició, ha exposat Armengol, el PSOE «és un partit d'esquerra, progressista i que sap defensar els drets dels més vulnerables» des de «l'ecologisme i el feminisme».

Per això, ha insistit, «és més necessari que mai» que el 10 de novembre «guanyem i bé les eleccions» perquè «necessitam un govern sòlid i estable amb el qual compartir el full de ruta de progrés que ja tenim traçat per a les Balears». «Espanya duu paralitzada cinc anys i no podem seguir en l'interinatge», ha recordat Armengol.

El PSIB-PSOE afronta aquesta nova cita electoral en una situació institucional «millor que mai i, per tant, amb més responsabilitat que mai», ha exposat la secretària general. No obstant això, també ha insistit amb el fet que aquesta campanya serà «breu però intensa, plena d'emocions, il·lusions i compromís, pensant en tot moment en la gent a qui volem servir».

La secretària general, així mateix, ha destacat que, per als socialistes, «és una alegria anar a votar», perquè «hem lluitat la democràcia» i ha recordat la força del partit, precisament, quan «ens toquen el cor i les estranyes», per exemple, «quan es defensa que un dictador hagi d'estar a un mausoleu amb honors públics». «No podem mirar el futur si no tenim ben tancat el passat», ha asseverat.

Armengol també ha posat exemples més recents i en altres àmbits, com per exemple les mesures preses per mitigar els efectes de la caiguda de Thomas Cook. «Hem estat capaços, des de les institucions i amb la societat civil, de prendre mesures immediates per pal·liar els efectes negatius, sobretot per als treballadors i treballadores», ha dit.

«La gent confia en el PSIB-PSOE, sap de la nostra coherència i sap que no defraudam», per això ha demanat a la ciutadania que surti a votar el 10 de novembre, perquè «tenim una oportunitat més per tirar endavant un projectes de progrés» i és ara quan «toca avançar més que mai».

«Ens hi jugam el mercat laboral, la lluita contra el canvi climàtic, una societat més inclusiva, els drets de la ciutadania, el model territorial, un nou finançament autonòmic, el desplegament del REB o l'aprovació del règim fiscal», ha conclòs la secretària general.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.