Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

La Plataforma Antiautopistes xifra en 771 milions d'euros el deute de l'Estat en matèria de carreteres

33757

La Plataforma Antiautopistes s'ha concentrat davant el Cosolat de Mar.

Plataforma Antiautopistes

El deute de l'Estat amb les Balears en matèria de mobilitat ascendeix a 771 milions d'euros, segons ha informat la Plataforma Antiautopistes, que aquest dissabte ha presentat les seves conclusions sobre el conveni de carreteres a Palma.

En aquest sentit, l'entitat ecologista ha denunciat que en dotze anys de vigència, el Consell només ha percebut les anualitats dels primers cinc anys. De fet, la institució encara està pendent de rebre altres 237 milions d'euros (el 55% del total del conveni).

A tot això, han lamentat, se suma el fet que el Consell no ha acabat de justificar els 194 milions percebuts entre els anys 2007 i 2011. El que vindria a demostrar, segons l'entitat, que el conveni de carreteres està «clarament sobredimensionat» i que «el Consell no ha estat capaç en tres legislatures d'executar les obres previstes al ritme exigit en el conveni».

Igualment, afirmen que les Balears està pendent de percebre de l'Estat 200 milions d'una sentència del Suprem en matèria relativa a un conveni de carreteres no satisfet i altres 334 milions de l'anterior conveni ferroviari signat entre les Balears i Madrid.

Davant aquesta situació, els representants de la Plataforma Antiautopistes demanen a la presidenta del Govern i secretària general del PSIB-PSOE que exerceixi el seu lideratge davant un Consell «enrocat en el passat» i que defensi els interessos de les Balears a Madrid.

De fet, la plataforma veu una oportunitat per «impulsar polítiques de mobilitat sostenible, coherents amb l'estat d'emergència climàtica que Mallorca, les Balears i el món en aquests moments decisius». En aquest sentit, els ecologistes defensen que, amb els 771 milions d'euros pendents de percebre, es podria executar a Balears les noves línies ferroviàries incloses en el nou Pla Director Sectorial de Mobilitat.

En concret, es tracta del corredor d'Alcúdia (Sa Pobla-Alcúdia), el corredor d'Artà (Manacor-Artà), el corredor de Migjorn (Palma-Llucmajor-Campos-Santanyí-Felanitx-Manacor), l'arribada del metro fins a Son Espases i el tramvia de la badia de Palma i l'aeroport.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris