Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca també s'oposa a retornar l'impost turístic a les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook

33763
Més per Menorca també s'oposa a retornar l'impost turístic a les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook. | dBalears/Arxiu

MÉS per Menorca s'ha oposat aquest cap de setmana a la 'bonificació' de l'Impost de Turisme Sostenible en els termes en què ho ha plantejat el Govern. El partit considera que la mesura, enfocada als establiments afectats per la fallida de Thomas Cook, és «contradictòria amb la naturalesa de l'impost i, a més, és inviable legalment».

El portaveu de Més per Menorca al Parlament, Josep Castells, ho ha explicat així: «És molt paradoxal que els sectors que més van insistir en el caràcter finalista de l'impost (tant els lobbys hotelers com els partits de dretes) ara siguin els primers a perpetrar aquest engany al turista, dedicant els diners que li hem fet pagar a finançar empreses hotelers en lloc de dedicar-los a invertir en millores mediambientals, que és el que li havíem promès».

Més per Menorca ha deixat clar que no s'oposa a donar facilitats a les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook, tant les hoteleres com altres proveïdors del turoperador. «Aquestes mesures han de ser congruents amb la problemàtica i, s'han d'articular, per tant, a través dels impostos i cotitzacions que graven directament a l'hoteler: bonificacions o ajornaments d'IVA, de l'impost de societats i/o de les cotitzacions a la seguretat social serien molt més congruents i, a més, molt més quantioses que la mesura anunciada», ha assegurat Castells.

«Voler resoldre aquest problema amb rebaixes a l'impost turístic, a més de tenir un impacte molt limitat, trasllada la idea que la finalitat de l'impost no és gaire important, ja que podem renunciar-hi a les primeres de canvi, la qual cosa reforça les veus -que encara existeixen- que consideren que és un impost innecessari i que s'hauria d'eliminar», ha afegit el parlamentari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.