Setmanari d'informació local - 138 anys

Negueruela sobre l'Impost turístic: «No es vol llevar, només és un acord davant una situació excepcional»

33813

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha reiterat que «no s'està parlant de suspendre ni llevar l'Impost de Turisme Sostenible (ITS)» després que anunciessin des de l'Executiu que es tornaria als hotelers afectats per la fallida de Thomas Cook, i ha argumentat que «és només un acord per a ajudar les empreses a tenir liquiditat davant una situació excepcional».

Així ho ha explicat durant el ple del Parlament i ha afegit que «no són mesures del Govern, sinó que són fruit del diàleg social» entre diferents agents, especificant que es destinarà una quantitat inferior de 3 milions d'euros. «Per descomptat no li pot agradar a tothom, però s'ha acordat mitjançant un diàleg social, un principi fonamental per a avançar de manera conjunta», ha postil·lat. El diputat de MÉS per Menorca, Josep Castells, ha criticat que la mesura és «precipitada» i ha instat a «reconsiderar-la».

Negueruela valora la «celebritat» del Govern

Així mateix, ha fet valdre la «celeritat» de l'Executiu davant la fallida de l'operador turístic i, en aquest sentit, ha argumentat que primer es va elaborar una proposta amb mesures per al Govern, «que urgia, i només tres dies després» es varen plantejar línies en l'àmbit autonòmic.

En aquest sentit, Negueruela ha recordat que les mesures se centren en «resoldre la situació dels treballadors afectats, injectar liquiditat en les empreses perquè no s'avanci la temporada baixa, la connectivitat i millorar el model turístic». «És en el que hem treballat i el que durem a terme».

Així ho ha indicat en resposta a una pregunta sobre la diputada del PP Maria Salomé Cabrera sobre «com pensa retornar l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) als establiments afectats per la caiguda d'aquesta companyia», com es va anunciar per part de l'Executiu, i sobre el que el conseller no ha concretat la forma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.