Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] El Govern ret homenatge al Llevant de Mallorca en el primer aniversari de la torrentada

33817

El Govern ha homenatjat amb un vídeo al Llevant de Mallorca en el primer aniversari de la 'torrentada' que va deixar 13 víctimes mortals i importants danys materials.

Segons ha indicat la Conselleria de Presidència, el curtmetratge ha comptat amb la col·laboració de mitjans de comunicació i fotògrafs professionals i particulars que han cedit les seves imatges.

«Fa un any, l'aigua es va emportar tant que encara ens costa creure. Però ara sabem que, quan tot s'enfonsa, les persones vénen a aixecar-nos», diu el vídeo, en el qual han participat veïnats dels municipis afectats, en el seu discurs final. El curt és un missatge «d'agraïment als voluntaris que varen ajudar en la reconstrucció de la zona assolada».

El Govern ha assenyalat que ja ha abonat la pràctica totalitat de les ajudes sol·licitades per les víctimes de les inundacions, que han suposat més de 37 milions d'euros. Així mateix, Mallorca recordarà aquest dimecres les greus inundacions que va sofrir el Llevant de l'Illa el 9 d'octubre de 2018, en el primer aniversari de la tragèdia.

Cal recordar que les inundacions varen ser causades per una tempesta amb intenses pluges que va tenir lloc a l'horabaixa del 9 d'octubre de 2018. Aquest fenomen va abastar uns 232 km² dels municipis mallorquins de Sant Llorenç, Artà, Son Servera, Manacor i Capdepera, amb una població afectada d'unes 35.000 persones. La localitat més perjudicada va ser Sant Llorenç des Cardassar, un municipi d'uns 8.000 habitants. La cerca de víctimes va durar dies i es van mobilitzar milers de voluntaris civils.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.