Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell crearà un equip tècnic per a assessorar els ajuntaments en matèria de residus

33821

El Consell de Mallorca crearà un equip tècnic d'experts per a assessorar els ajuntaments de Mallorca en els treballs de prevenció i recollida de residus, segons ha anunciat aquest dimarts la consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot.

La vicepresidenta segona del Consell ha fet aquestes declaracions en el marc de la seva assistència a les jornades de l'ISWA World Congress a Bilbao, segons ha informat el Consell. La posada en marxa d'aquesta mesura es farà durant l'any 2020 i va en la línia de la Llei de Residus de les Illes i el Pla director sectorial de residus no perillosos.

Per part seva, la directora insular, Patricia Arbona, ha recalcat la necessitat dur a terme aquests plans de prevenció «de manera coordinada entre administracions per a obtenir els millors resultats possibles». Des del Consell han remarcat que els ajuntaments «són part essencial» en l'estratègia de reducció de residus. Per a 2020 està prevista una reducció del 10 per cent de les gairebé 800.000 tones generades a Mallorca anualment. Aquesta xifra haurà d'arribar al 50 per cent l'any 2030.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.