Setmanari d'informació local - 138 anys

'Rescatamots' proposa a alumnes convertir en vídeos refranys recollits per Alcover i Moll

33875

El concurs 'Rescatamots' que organitza la Institució Francesc de Borja Moll amb el suport del Govern, proposarà a alumnes de primària i ESO de les Illes convertir refranys recollits per Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll en vídeos curts de dos minuts.

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha acollit aquest dijous l'acte de presentació de la quarta edició del concurs, emmarcat en els actes del Dia Francesc de Borja Moll. Es tracta d'una activitat de promoció i difusió de la llengua catalana. Aquest any, sota el lema 'Llums, càmera, acció!', es preveu arribar a 351 escoles i a uns 77.700 alumnes. de 4t, 5è i 6è de Primària i 3r i 4t d'ESO dels centres educatius de les quatre illes.

El diccionari català-valencià-balear, obra de Moll i Alcover, serà la base de l'activitat. La Institució Francesc de Borja Moll proporcionarà una llista de refranys seleccionats amb els quals els alumnes hauran de fer un vídeo on han d'aparèixer aquestes dites populars. L'activitat es durà a terme durant tot el mes d'octubre. D'aquesta manera, es pretén que l'alumnat pugui submergir-se en la història i l'ús actual de la llengua catalana, i al mateix temps combinar els continguts curriculars amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Des de la Institució Francesc de B. Moll es compartiran els treballs a Youtube perquè puguin ser visualitzats i votats. També es crearà un jurat especialitzat en el camp audiovisual encarregat de valorar tots els vídeos dels grups participants. A la presentació ha assistit la titular de la Secretaria Autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret González, i el secretari i portaveu de la Institució Francesc de B. Moll, Antoni Mir Fullana, entre altres.

Vilaret ha agraït la labor de la Institució i ha declarat que el concurs és una «eina per a projectar cap al futur la llengua sense oblidar el passat i des del present». Per part seva, Antoni Mir ha destacat que es vol recuperar la tradició a través d'un format «que manegen bé les noves generacions».

Ernest Riera, cineasta, guionista i membre del jurat de RescataMots 2019, ha incidit en el fet de promoure el treball en equip i l'educació audiovisual i fer que els estudiants es converteixin «creadors i no només consumidors». Així mateix, la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, ha emfatitzat en què l'escola «no pot ser aliena a una societat multicultural i digital» i que la meta és «tenir alumnes competents lingüísticament i també digitalment».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.