Setmanari d'informació local - 138 anys

En només un mes s'han trobat dues tortugues marines afectades per plàstics a Menorca

33913

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca ha recuperat dues tortugues marines ferides a causa de plàstics en les costes menorquines en només un mes, segons ha informat aquest divendres el GOB de Menorca.

Tots dos exemplars varen ser enviats, després d'un examen preliminar i unes prevalguessis capellans, al centre Palma Aquàrium de Mallorca, on disposen d'unes instal·lacions i un equip tècnic especialitzat. La primera tortuga va ser trobada a finals del mes d'agost a la zona dels Freus de la Mola, a Maó. Es tractava d'un exemplar jove que tenia una corda de plàstic al voltant de l'aleta exterior, la qual cosa havia provocat que la sang deixés de circular i va ser necessari amputar l'extremitat.

La segona tortuga es va trobar a mitjan mes de setembre en la zona de l'Arenal d'en Castell i estava en la superfície de l'aigua amb ferides provocades per l'hèlix d'una barca. Va ser traslladada a Palma, on varen fer un primer diagnòstic que va determinar que les lesions de la closca eren anteriors i ja estaven cicatritzades, però l'exemplar presentava una obstrucció intestinal severa per la gran quantitat de plàstics que havia ingerit, així com una inflamació generalitzada i una coloració atípica de la pell i la mucosa.

La tortuga va ser operada per a intentar retirar el material i es va comprovar que fins i tot tenia plàstic adherit en les parets dels intestins. En concret, li varen extreure un tros de tassó de plàstic, envasos d'aliments, fil de pescar i trossos de plàstic dur.

Finalment, l'exemplar va morir i l'informe de la necròpsia revela una alteració de molts dels òrgans de la tortuga, segurament per l'acumulació de plàstics. Tenia poc greix i múscul i el fetge, els ronyons i el cor tenien alteracions de forma, coloració, consistència i textura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.