Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi instarà el Govern a limitar l'Impost de Turisme Sostenible al 50%

34167

El portaveu del PI al Parlament, Jaume Font, ha informat aquest dimecres que la seva formació defensarà una proposta durant el pròxim ple en la qual instarà al Govern a limitar l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) a la meitat i a permetre que un 50 per cent dels fons recaptats pels municipis puguin ser gestionats pels mateixos consistoris.

Així s'ha expressat Font en una roda de premsa al Parlament després de la Junta de Portaveus, on també ha detallat que la seva formació també instarà al Govern a demanar a l'Estat espanyol que articuli els mecanismes necessaris perquè les empreses de les Balears no hagin de pagar l'IVA que no han cobrat a causa de la fallida de Thomas Cook. El portaveu del PI ha considerat que el Govern no és conscient de la situació econòmica actual i ha argumentat que la reducció de l'ITS a la meitat seria una mesura que podria incentivar a l'activitat econòmica a les Balears.

Així mateix, ha recordat que la formació de MÉS s'ha queixat, recentment, que els fons de l'ITS estan sent adulterats. En aquest sentit, des del PI han considerat que la gestió per part dels municipis del 50 per cent dels fons recaptats amb aquest impost ajudaria a solucionar aquesta reivindicació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.