Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Palma s'oposa a l'explotació de la pedrera d'Establiments

34193

MÉS-Estimam Palma ha manifestat la seva oposició a la reobertura de la pedrera d'Establiments perquè consideren que «no es pot permetre que amb l'excusa de la restauració hi hagi explotació», ja que, asseguren, no volen «més destrucció del territori».

La dirigent ecosobiranista i regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat que el projecte presentat per la promotora contempla l'activitat extractiva i d'explotació de 170.000 metres cúbics (m³) de nou material durant 30 anys. «Estam parlant d'una explotació intensiva d'aquest terreny, amb les conseqüències ambientals i socials que això suposa», ha censurat.

Des de MÉS-Estimam Palma, han explicat que «en 2004 es va tancar l'activitat d'explotació d'aquesta pedrera per diferents problemàtiques i riscos derivats de les voladures» (esquerdes per vibracions i renous) i la formació considera que «la restauració es pot realitzar sense que suposi cap activitat explotadora ni extractiva».

«És més, la propietat té un deure de restauració des de 2004 amb Palma. Van tancar el negoci i van abandonar l'espai. La llei de Mines marca l'obligació legal de restauració una pedrera al final de la seva explotació, amb la finalitat de minimitzar els impactes ambientals i paisatgístics», ha remarcat Truyol.

«L'emergència climàtica és un fet i no ens podem permetre més destrucció del territori, no tenim planeta B», ha dit. En aquest sentit, Truyol ha recordat a més que el Mediterrani és «una zona especialment afectada pel canvi climàtic» i que, segons un recent estudi, «s'escalfa un 20% més ràpid que la mitjana del planeta i, si no s'actua, en 2040 la temperatura podria augmentar en 2,2 graus centígrads i el nivell de la mar podria pujar fins a un metre».

Per tot això, els ecosobiranistes se sumen a la manifestació contra la reobertura d'aquest dissabte 26 d'octubre, organitzada per les diferents associacions de veïns i veïnes de la zona i que arrencarà a les 11.00 hores del camí de Son Anglada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.