Setmanari d'informació local - 138 anys

'El viatge de Marta', un retrat del turisme occidental a l’Àfrica, s'estrena aquest divendres

34217

'El viatge de Marta' ('Staff only') és un retrat polièdric del turisme occidental a l’Àfrica i de la mirada del turista sobre la realitat africana. Després de la seva premiere mundial a la Berlinale i del seu pas pel Festival de Màlaga i el BCN Film Festival, el film protagonitzat per Sergi López, Ian Samsó i Elena Andrada s’estrena aquest divendres arreu de l'Estat espanyol.

A Mallorca, s'estrena mitjançant la iniciativa de l'Obra Cultural Balear, Cinemacat, i es podrà veure a CineCiutat durant una setmana en la sessió de les 18.40 hores amb les parts de la pel·lícula en què parlen francès i wòlof subtitulades en català.

Neus Ballús, la directora, es va donar a conèixer internacionalment amb la seva òpera prima, 'La plaga', que es va estrenar a la Berlinale i que va rebre més de 20 premis en festivals de tot el món, a més de ser nominada com a European Discovery en els Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA). En aquest nou projecte, Ballús torna a coescriure el guió amb Pau Subirós, amb qui ha col·laborat en nombrosos projectes, d’entre els quals destaca el recent documental 'La clàusula Balcells', sobre l'agent literària Carmen Balcells. El film s'ha rodat íntegrament durant més de sis setmanes al Senegal.

Sinopsi

Marta (Elena Andrada), una jove de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare, Manel (Sergi López), i el seu germà petit, Bruno (Ian Samsó). La fascinació de Marta per Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos de Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per a satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb Aissatou, una jove que neteja les habitacions de l’hotel, amb qui tendrà una relació més forta del que s’esperava.

'El viatge de Marta' ('Staff only') està produïda per Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes ), La Terraza Films (Cristóbal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein). "Staff only" compta, a més, amb la participació de l'ICAA, l’ICEC i l'IVC, la coproducció de TV3 i l'ajuda d'Eurimages.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.