Setmanari d'informació local - 138 anys

Balboa: «La 'legalitat' no pot ser una excusa per no afrontar els problemes polítics»

34253
Balboa destaca la crisi que vio el régimen del 78 i fa una crida a la millora democràtica. | dBalears/Arxiu

Guillem Balboa, candidat de MÉS-Esquerra al Congrés, ha valorat per a dBalears la declaració dels partits sobiranistes en defensa de l'autodeterminació signada divendres a Barcelona amb el nom de 'Declaració de la Llotja de Mar'

Balboa ha assegurat que la declaració vol deixar palès «la crisi del règim del 78 i quina es la millor manera de fer front a la involució democràtica». «El problema no afecta només a Catalunya sinó al conjunt de territoris amb sentiments nacionals», ha dit.

Segons Balboa, cal «fomentar actuacions transversals entre els territoris i plantejar una reconsideració de la 'plurinacionalitat' de l'Estat» i la millora democràtica. «La constitució del 78 va tenir la seva utilitat però ara s'ha quedat curta, cal replantejar la qüestió territorial i la millora dels drets democràtics», ha afirmat.

Referent a Catalunya, Balboa ha assegurat que «l'empitjorament democràtic començà amb la suspensió de l'Estatut» i ha afirmat que «no s'utilitza la política per resoldre un problema polític». «S'opta per la repressió i no per la política. La 'legalitat' no pot ser una excusa per no afrontar el problema», ha dit.

Balboa, finalment, ha destacat com la declaració dels partits sobiranistes opta per la via del diàleg, reclama la llibertat dels presos polítics i el retorn de tots els exiliats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.