Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS-Esquerra reclamarà a l'Estat més competències per gestionar presons i litoral

34285

El candidat de MÉS-Esquerra al Congrés dels Diputats, Guillem Balboa, ha anunciat aquest dilluns la intenció de la seva coalició de reclamar a l'Estat espanyol més competències per a les Balears, com la gestió de les presons, el litoral, ports i aeroports, així com la creació de la policia autonòmica.

«No és lògic que si tenim la competència de gestionar el territori no puguem fer-lo amb el litoral», ha lamentat el candidat, que ha afegit que a les Balears és «especialment important» per tenir l'impacte de l'activitat turística.

Balboa ha assegurat que la intenció és ampliar les transferències cedides a les Balears, ja que «ja s'ha vist» que en tenir-les, «funciona millor». «L'autogovern no és només un dret, també és una manera de millorar els serveis públics que beneficien a la ciutadania», ha argumentat. Respecte a les competències en Justícia, Balboa ha lamentat una falta de recursos humans i materials en aquesta àrea, com per exemple, en els centres penitenciaris de les Illes.

Preguntat per la dotació pressupostària necessària per a portar totes les seves propostes a cap, Balboa ha apuntat que hauran de demanar a més, «una adequada assignació» monetària per a cadascuna de les competències.

Així mateix, la coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha explicat que es necessita «anar més enllà per a fer efectives totes les competències que recull l'Estatut». Busquets ha criticat, a més, la «mala gestió i la manca de recursos» en aquests serveis, que ara gestiona l'Estat. «Si amb una Comunitat 'infrafinançada' hem pogut dur a terme moltíssimes polítiques útils imaginin-se amb un finançament just», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.