Setmanari d'informació local - 138 anys

CineCiutat acull aquest dimarts 'El documental del mes' amb 'Push'

34301

A més del cinema per a infants a CineCiutat i les estrenes a Aficine, la iniciativa de cinema en català a les Illes de l'OCB, Cinemacat, incorpora 'El documental del mes'.

Aquesta iniciativa consisteix en la projecció d'un documental d'actualitat al mes subtitulat en català a CineCiutat i a la Biblioteca Pública de Maó. Aquest mes d'octubre és el torn de 'Push', el nou documental del guardonat director Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre’ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats.

L’habitatge és un dret fonamental, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l’accés a l’habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial?

A través de la Leilani Farha, relatora especial en habitatge de l’ONU, viatjam per diferents països tractant d’entendre qui i per què està sent expulsat de les ciutats, conversant amb personalitats de l’àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l’economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano.

'Push' revela els secrets més foscs de l’entramat mundial de l’especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per a viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots.

El podrem veure, subtitulat en català, aquest dimarts a les 20 h a CineCiutat i aquest dimecres a les 20.30 h a la Biblioteca Pública de Maó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.